ARKITEKTUR SPANIEN

...har på mina resor självklart passat på att ta lite tacksamma bilder på en hel del arkitektur, och här är ett litet axplock från MADRID och BARCELONA

 


2010-10-29 @ 16:49:46 Permalink ARKITEKTUR Kommentarer (0) Trackbacks ()


JAPAN

En fantastisk resa som skulle kunnat varat i månader...hann i alla fall med
TOKYO KYOTO och OSAKA
2010-10-28 @ 16:35:33 Permalink RESOR Kommentarer (0) Trackbacks ()


SPANIEN

...en liten resa till MADRID och vidare till TOLEDO och den lilla staden CHINCHóN

 
2010-10-22 @ 12:56:33 Permalink RESOR Kommentarer (1) Trackbacks ()


SORG OCH GLÄDJE TILLHÖR LIVET...

Har idag varit och tagit farväl av en vän som lämnat jordlivet för andra äventyr. - Curre, hälsa Kalle och Ekis...sjung en sång för oss andra!
På vägen hem besökte jag min lilla mor...en fantastisk liten människa med det största hjärta jag mött. Det är många år sen jag såg dig men i mitt hjärta blir du bara större och större...LOVE AND MISS


2010-10-20 @ 16:31:11 Permalink DAGENS BILD Kommentarer (0) Trackbacks ()


STELLA McCARTNEY

...får bli dagens bild. En fantastisk liten tjej med mycket skinn på näsan och erfarenheter som en gammal get men också en helt vanlig familjemedlem som sprider daglig glädje genom att bara vara just Stella

2010-10-18 @ 18:15:10 Permalink DAGENS BILD Kommentarer (0) Trackbacks ()


STÖDJER BRÖSTCANCERFONDEN PÅ MITT SÄTT

...så detta blir dagens bild/konst


...motiven och redskapet!
2010-10-17 @ 18:50:31 Permalink DAGENS BILD Kommentarer (0) Trackbacks ()


TINDRA

Får jag presentera Tindra....en fröjd för ögat och faktiskt mitt bonusbarnbarn.

2010-10-13 @ 10:46:29 Permalink PORTRÄTT Kommentarer (2) Trackbacks ()


THE BEAR

Björn är en mycket god vän och här sitter vi i hans kök och leker med olika inställningar på kameran och gillade resultatet...som sagt, bilden är viktig även om tekniken inte är perfekt!
2010-10-12 @ 12:28:31 Permalink PORTRÄTT Kommentarer (0) Trackbacks ()


HÄRLIG SÖNDAGSMORGON

Den hade inte kunnat startat bättre. Blev väckt av grannen som noterat att ena rutan på bilen var något SMASCHAD Jag blir så för......@%@&%&£"$¶|%!!!! Detta blir då DAGENS BILD!!!! För något annat motiv kommer INTE att infinna sig idag!!

......har djävulen HORN
2010-10-10 @ 14:25:25 Permalink DAGENS BILD Kommentarer (0) Trackbacks ()


NÅGRA FAVORITER AV GÄSTANDE FOTOGRAFER

Några av mina favoritbilder tagna på mig och mina älskade, Lennox Bowie Texas Jr & Stella McCartney 


FOTOGRAF: Fredrik Nordquist / D-CELL-Productions
D-CELL-Productions

FOTOGRAF: Anita Olsén / Kennel Katchaniis
Katchaniis


FOTOGRAF: Johan Dahlén / JONX


FOTOGRAF: Johan Dahlén / JONX
2010-10-09 @ 16:22:53 Permalink GÄSTFOTOGRAFER Kommentarer (0) Trackbacks ()


LÖTSJÖN

Idag var vi nere vid Lötsjön och hittade ett nytt litet ställe där vi kunde husera som vi ville. Och självklart hade matte med sig kameran och idag blev JAG modellen för dagen // STELLA McCARTNEY

...det gäller att vara på sin vakt!
2010-10-09 @ 15:57:56 Permalink DAGENS BILD Kommentarer (1) Trackbacks ()


VILKA ÄR DE....LENNOX & STELLA

Hundarna alltså! Lennox Bowie Texas Jr (3 år) vars mor är en (eng) Staffordshire Bullterrier och far AmStaff...en ängel på jorden. Inte utan att jag var tveksam till rasen men när sonen visade bilden var jag såld (gammal Bowie fan som jag är). Var livrädd när jag första gången skulle titta på honom och hade fruktansvärda bilder framför mig om att det stod två BLODTÖRSTIGA föräldrar (hundarna alltså) bakom ett galler och bara vänta på att få tugga på mig...HAHAHAHAHAHA...tänk vad påverkad man är av media. Lustigt nog passerar jag ett område som heter Lina som visade sig ligga precis där Goa (som han då hette) befann sig. Lina är ju mitt namn, de måste vara ett tecken tänkte jag (som aldrig annars tror på NÅGOT förutom mig själv). Väl framme bestämde jag mig för att ifall mina föreställningar besannas så vänder jag i dörren!!

Men OJ vad fel man kan ha.....ut kommer den mest bedårande lilla Staff vid namnet Fia. Hon har ett huvud som är det absolut vackraste jag har sett och på det två så milda kloka och vänliga klotrunda ögon som bara sa VÄLKOMMEN IN! Huset var kliniskt rent fast där bodde 6 tvåbenta och 29 fyrbenta (20 av dem var katter av rasen "Gustav" Engelsk någonting som jag nu glömt bort). Fanns inga lukter inga hund- eller katthår och ändå ursäktade sig den finlandssvenska kvinnan i huset med att hon tyvärr INTE hunnit städa. Gissa om jag var glad att hon INTE skulle hem till mig :) Hon la Goa i min famn och vi satte oss på golvet, tror vi pratade i minst två timmar och hela tiden låg Goa helt tryggt utslagen i mitt knä medan hans 8:a syskon sprang å hoppade omkring både över och under honom. Jag var såld! Och kvinnan var VÄLDIGT tacksam att just JAG tog honom. Tyvärr är det ofta fel personer som vill ha den här rasen sa hon och speciellt Goa som såg så speciell ut. Hon hade nekat minst 10 personer innan mig som velat köpa honom, för hon sa, att Goa han är något väldigt speciellt, det vet jag efter många års uppfödning!

Och VISST ÄR DET SÅ! Lennox Bowie Texas Jr är inte bara enligt mig en väldigt unik kille som med bravur tagit sina lydnadskurser, ledsagar andra hundar genom sitt enorma vänliga och tydliga hundspråk och den mest kramvänliga hund jag någonsin träffat. Och de gäller ALLA mina vänner! Sätt dig i soffan och han lägger sig i ditt knä direkt för att du ska känna dig trygg och välkommen! Inte utan att hans mor måste vara inblandad i dessa goda drag. Lennox älskar livet och hans liv består av bollar och träd. Tar jag fram bollarna bokstavligen (ursäkta franskan) SKITER han i allt annat...han kan leka med sina bollar tills han svimmar! Träden finns i skogen och som ni ser på en hel del bilder är dess grenar något man bara måste få kampa med...om man får av matte förstås!

Så hur kom det sig då att jag döpte honom till Lennox Bowie Texas Jr? Bowie har jag ju redan berättat för er om, men Lennox kommer INTE från varken Annie Lennox eller boxaren Lennox Lewis, utan det var helt enkelt en namn som min son snappat upp och själv funderat ge sin son men eftersom han var 19 år vid tillfället och förstod att en son kommer att dröja föll det sig naturligt att ge det till vår förstfödde hund <3. Och nu till Texas Jr, hur konstigt det än låter så är Texas namnet på MIN son och Lennox blev ju lite som en brorsa så därför blev han Jr! 

<< SLUTSATS >>
Döm ALDRIG hunden efter håren och KUNSKAP vinner ALLTID
...och släkten 

Då var det dags för Stella McCartney då! Ja vad kan man säga om denna ENögda skönhet. Ja hon är inte bara av kampras hon är även SPRITT SPRÅNGANDE GALEN! Stella som idag är 10 månader kommer från HUH (Hundar utan Hem HUH ) eller rättare sagt via HUH. Hon föddes någonstans på den Irländska slätten och startade sitt liv ganska så burdust. Vid sex veckor förlorade hon sitt ena öga på ett väldigt tragiskt sätt och sen fajtades hon med både lunginflammation, övre luftrörskatarrer och hade hårsmån från döden vid flera tillfällen MEN…skam den som ger sig är nog det Stella tänkte; Här skall överlevas och jag ska hitta det hem jag förtjänar SÅ DET SÅ PLUTTA DIG!

Innan Stella, eller Ella som hon faktiskt hette innan hon bestämde sig för MIG, bodde hon hos en kvinna på Irland som hade ÅTTA egna hundar. Och INTE var det några småhundar inte utan mer liknande varghybrider så Stella lärde sig FORT vad som krävdes för att överleva. Att vara snabbast till matskålen och om inte HÄNGA sig fast i de andra hundarnas svansar så de kom av sig….och när hon fått tag i sin mat KUTA iväg under något väldigt lågt där INGEN kunde komma åt henne! Rädslor FINNS INTE i Stellas värld! Någon mer orädd hund har jag nog aldrig träffat.

Allt är hon en Staffordshire Bullterrier allt. Clownen i familjen, de typiska ”stafferusen” den ÖVERDRIVNA glädjen över ett mänskligt möte…sen är hon ju en TIK !!!! Hon var 5 månader när jag fick äran att bli matte till denna lilla tjej och gissa om hon charmade ALLT och gör fortfarande. Ganska bestämd satte hon tassen i vårt hem, gick fram till Lennox som låg i sin bädd, la sig en bit ifrån och bara stirrade….varav Lennox sakta reste sig, smööööööög iväg och satte sig bakom mina ben…THAT`S GIRLPOWER! Ja ja, det har ju förstås lagt sig men visst är det Stella som bestämmer HUNDARNA EMELLAN alltså ;)

Att Stella bara har ett öga har aldrig hindrat henne, visst går hon ibland in i saker och för att inte tala om när hon hör något och ska lokalisera VART det kommer ifrån…..många skratt har ekat och varje dag är en ren glädje med alla hennes tokerier. Lennox och Stella är ett radarpar och kärleken är ömsesidig helt klart!

Namnet Stella McCartney kom sig så att Ella var otänkbart då det redan fanns en Staffetik på gården med det namnet…och för att inte krångla till det så blev det Stella. Ett andranamn/efternamn eller vad ni vill kalla det är SJÄLVKLART för mina hundar. Inga fina stamtavlor men VACKRA NAMN ;) Stella McCartney var född!

Stella McCartney 091212"är man stor måste man vara snäll"...en av Stellas alla IDOLER, Dino Blosse Wallin
Foto: Thomas Sebastian Blosse


 2010-10-07 @ 16:08:21 Permalink HUNDARNA Kommentarer (1) Trackbacks ()


MÅSTE LÄRA MIG

Upptäckte nyss att om jag la in miniatyrer på bilderna kan man ju klicka upp dem så de blir större....istället för att ta upp hur många meter som helst på bloggen...hahahaha, fy f-n va jobbigt det är att vara 60-talist å så förbannat mossig! Som sagt "man lär så länge man lever"

 

självporträtt


...har många ansikten ;)

2010-10-06 @ 21:33:24 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


VEM FINNS BAKOM KAMERAN

För mig handlar inte  fotografering om häftiga kameror, inställningar, skärpa, effekter o.s.v. Det är BILDEN som ska tala, och motivet skall helst vara ovetande. Att utmana mig i miljöer som kräver vinklar för att komma åt det jag vill ha. Att brottas med lyktstolpar, vägmärken, folkvimmel mm kan ibland vara uppgivande men även om det ibland krävs 100 bilder och jag bara lyckas med ETT är det värt besväret. Utomhus är min grej...gillar det naturliga ljuset/mörkret allt för att slippa tänka på det tekniska. Bilden skall vara så naturlig som det bara går. Självklart har jag en vision i mina bilder men oftast blir de slumpartade. Jag har helt enkelt med mig kameran och så ser jag något och då smäller det. Fotografering för mig är alltså NU, inget jag planerar. Som sagt långt ifrån proffs i det tekniska, men älskar bilden...även min iPhone används flitigt när något bara dyker upp, vilket är allt utom proffsigt, men den fångar det jag vill ha....just då!

Kamera: iPhone ;)
...en söndag ute med hundarna runt Lötsjön
.....på väg hem från jobbet taget ifrån bilen
....tvärnitade med bilen i Kista när byggnaden bara sa TA EN BILD
...skoavdelningen i Vällingbys nya galleria Kfem
....och även dess trappa
2010-10-06 @ 17:33:23 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


KøBENHAVN 2010

Mitt andra hem med massor av kärlek och vänskap...


2010-10-05 @ 18:51:52 Permalink RESOR Kommentarer (0) Trackbacks ()


EN PROMENAD IN MY HOME TOWN

Här finns så enormt mycket minnen....


2010-10-05 @ 18:24:30 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


BARA EN HÖSTDAG VID VATTNET
2010-10-05 @ 16:33:21 Permalink NATUR Kommentarer (0) Trackbacks ()


TRE SAKER JAG ÄLSKAR

"Grisarna" Hösten  Vattnet

2010-10-05 @ 15:18:27 Permalink HUNDARNA Kommentarer (0) Trackbacks ()


I MINA TRAKTER

Råstasjön och Lötsjön


2010-10-04 @ 18:06:28 Permalink NATUR Kommentarer (1) Trackbacks ()


MIN BÄSTA VÄNS BRÖLLOP

Det är alltid något speciellt när någon man håller kär tar det stora klivet. JAANA GILLE och CLAS ERIKSSON blev ett par den 5:e september 2009. Här kommer ett litet axplock av deras förtrollade dag....
2010-10-04 @ 17:24:52 Permalink PORTRÄTT Kommentarer (0) Trackbacks ()


HAR FOTAT EN DEL

...så nu tyckte vännerna att det var dags för en blogg och vi börjar med det bästa jag har. Hans namn är LENNOX BOWIE


2010-10-03 @ 23:32:49 Permalink HUNDARNA Kommentarer (1) Trackbacks ()


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Här kommer jag att dela med mig av mina foton, mina intressen och mitt liv....

2010-10-03 @ 20:32:49 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0